Over ons

OVER ONS:

Terug in de Tijd van de Groningen-Drachten Tramlijn

Nee, dit is geen schets voor een halte van de Hoge Snelheidstrein naar het Westen, maar eerder een ansichtkaart van de “werkhuis” halte, vastgelegd in 1925 langs de voormalige tramlijn Groningen-Drachten. Deze lijn werd aangelegd in 1913 en diende als een belangrijke verbinding in die tijd. In 1948 werd het personenvervoer stopgezet, maar het goederenvervoer bleef doorgaan tot 1985, waarna de rails werden verwijderd.

De foto, genomen op de Parkweg bij café Bos, toont een wachtruimte bij café Bos, dat in de loop der jaren meerdere malen werd verbouwd. De halte “werkhuis” verwijst naar Parkheem, nu bekend als Strandheem, dat destijds in de volksmond het “werkhuis” werd genoemd. Deze historische ansichtkaart biedt een glimp van het verleden en herinnert aan de tijd waarin de tramlijn een essentiële schakel was in het lokale vervoersnetwerk.


HISTORIE VAN HET HORECABEDRIJF BOS

In 1974 zetten Jan en Hennie Bos de eerste stappen in de horeca door het café “Het Volksgebouw” in Boelenslaan over te nemen. Na twee jaar kwam het café Brandsma te koop in Opende, Hennie’s woonplaats. Het echtpaar greep deze kans en startte Café Bos in de voormalige tramhalte van de spoorlijn Drachten-Groningen. Hier begon een nieuw hoofdstuk in de rijke geschiedenis van hun horeca-avontuur.

UITBREIDING NAAR RECREATIE- EN PARTYCENTRUM

In de late jaren ’70 nam het verhaal van Jan en Hennie Bos een opmerkelijke wending. Naast het café begon Albert Heijn een camping met de recreatieplas Strandheem, die in 1986 te koop werd aangeboden. Jan en Hennie grepen deze kans en namen het recreatiegedeelte, inclusief de waterplas en de aanwezige horecavoorzieningen van Albert Heijn over.

Gedurende de jaren hebben Jan en Hennie het gebied verder ontwikkeld en uitgebreid tot wat nu bekend staat als Recreatie- en Partycentrum Strandheem. Wat ooit begon als een café is uitgegroeid tot een veelzijdige plek voor recreatie, feesten en evenementen, waar mensen samenkomen om te genieten van de gastvrijheid en de sfeer die Jan en Hennie hebben gecreëerd.

EEN ECHT FAMILIEBEDRIJF

In 2001 onderging Recreatiepark Strandheem een transformatie met de toevoeging van speeltoestellen. Op dat moment namen de kinderen Gerhard en Dirk het roer over van hun ouders. Onder hun leiding groeide het aanbod gestaag, gericht op zowel de zakelijke markt als groepen. Vanaf 2005 werd aanzienlijk geïnvesteerd in het uitbreiden van het aanbod aan buitenactiviteiten.

Het party- en recreatiecentrum heeft sindsdien meerdere zalen en biedt een breed scala aan activiteiten, zowel binnen als buiten. Wat begon als een recreatiepark is nu een bloeiend familiebedrijf met een rijke variëteit aan mogelijkheden, gevormd door de inzet en visie van de familie Bos

3DE GENERATIE

Het verhaal gaat verder met de 3de generatie die nu actief is binnen het bedrijf. Samen met een zeer enthousiast personeelsteam staan zij altijd paraat om u een onvergetelijke dag bij Party- en Recreatiecentrum Strandheem te bezorgen. De toewijding aan gastvrijheid en plezier blijft voortleven, nu overgedragen aan de volgende generatie die dezelfde passie deelt voor het creëren van memorabele ervaringen voor hun gasten.