Veelgestelde vragen E-chopper

Terug naar E-chopper

Is het moeilijk om op een of E-chopper te rijden?
Voordat u aan de tocht begint, krijgt u uitgebreide uitleg over de bediening van de E-chopper  en kunt u even proefrijden. Uit ervaring is gebleken dat iedereen dan met de E-chopper overweg kan.

Er heeft iemand geen rijbewijs, wat nu?
Voor het rijden met de E-chopper dient u in het bezit te zijn van rijbewijs AM (bromfietsrijbewijs), A (motorrijbewijs), of B (autorijbewijs). Wij hebben op aanvraag elektrische fietsen beschikbaar, wij verzoeken u dit aan te geven bij het reserveren of contact met ons op te nemen.

Krijgen wij een route mee?
U krijgt uiteraard een route van ons mee, deze routes krijgt u van ons na het downloaden van de app route.nl. Op al onze E-choppers zit een telefoonhouder met lader. U kunt kiezen uit verschillende routes door de prachtige omgeving.
U kunt natuurlijk ook een eigen route rijden, hou dan wel rekening met dat u ongeveer 3 uren rijdt over een route van 30 kilometer en bij verhuur voor de hele dag , dat de accu na maximaal 60 kilometer leeg is.

Kunnen wij bij jullie pinnen?
Ja, er is een pin-apparaat aanwezig. Bedrijven en instellingen kunnen ook achteraf per bankrekening betalen, wij sturen dan achteraf een factuur toe.

Hoe hard rijdt een E-chopper?
Gemiddeld 25 km/uur. Met wind mee iets harder, met wind tegen iets langzamer.

Moet ik een helm op?
Nee, onze E-choppers rijden +/- 25 km per uur. Ze vallen onder de categorie snorfietsen waarvoor geen helmplicht geldt.

Mogen kinderen ook mee op de E-chopper?
Nee, helaas mogen de kinderen niet mee op de chopper. Al onze E-choppers zijn voor 1 persoon verzekerd.

Wat is de minimum leeftijd om zelfstandig een E-chopper te mogen rijden?
De minimum leeftijd is 16 jaar. Daarnaast moet je een auto-rijbewijs of een bromfiets rijbewijs in bezit hebben.

Kan ik op de E-chopper rijden in de herfst en winter?
Jazeker, kan dat.
Wist u dat er in de herfst en winter de kans op neerslag het laagst is? Oke, u moet wel de kou een beetje trotseren maar daar kunt u zich op voorbereiden. Onderweg een stevige kop snert en u kunt de winterse temperaturen helemaal aan!

Zijn de  E-choppers verzekerd?
De  E-choppers zijn WA verzekerd. Dat betekent dat schade aan derden is verzekerd. Schade aan de E-chopper zelf is niet verzekerd. Daar is de gebruiker zelf voor aansprakelijk. Tevens is er een eigen risico bedrag.

Waar vind ik de algemene huurvoorwaarden?
Om de algemene huurvoorwaarden te bekijken, klikt u hier.